Na een aantal jaren met veel plezier les gegeven te hebben als docente tekenen/beeldende vorming in het voortgezet onderwijs, is het idee voor Kinderkunstklas ontstaan in 2003, in samenwerking met mijn beste vriendin Joyce. Samen hadden we een droom: kunst maken met kinderen voor de school! Ons hele plan was op papier compleet toen Joyce plotseling verongelukte. Toch besloot ik onze droom verder uit te werken en Kinderkunstklas in praktijk te brengen.        

 

Na een paar jaar alleen gewerkt te hebben, is Manon Boes sinds 2006 medewerkster van Kinderkunstklas. Wij richten ons vooral op het primair onderwijs. Deze leeftijdsgroep spreekt ons het meeste aan omdat zij vaak nog onbevangen en expressief te werk gaan met een dosis fantasie. Wij ervaren het steeds weer als een uitdaging om de kinderen te prikkelen en enthousiast te krijgen voor het vak beeldende vorming. Uit ervaring weten wij dat in ieder kind van binnen een kunstenaar schuilt. Bij het ene kind zal deze wat dieper zitten dan bij het andere, maar juist dat maakt het lesgeven voor ons zo speciaal. Steeds weer die trotse blikken vol ongeloof over het eigen kunstwerk, is heerlijk om te zien! In Kinderkunstklas staan de vrijheid van het kind en hun fantasie centraal naast het maken van kunst in samenwerking met elkaar.

 

Kunst in school gemaakt door de leerlingen zelf geeft de school een sfeervolle uitstraling en werkt mee aan een inspirerende leeromgeving!​


OVER kinderkunstklas

Daphne Snellaars

Manon Boes