top of page
Het levensgrote beeldwoordenboek. Groep 3-4

Maak een levensgroot beeldwoordenboek met de hele groep.

Een grote woordenschat helpt kinderen om zich goed te kunnen uitdrukken en speelt een grote rol binnen het schoolsucces. Woordenschatontwikkeling is meer dan het aanleren van nieuwe woorden. Het gaat erom dat het kind de woorden of zinnen begrijpt en ook zelf kan gebruiken. Door deze kunstklas leren de kinderen om een woord om te zetten in beeld. Aan de hand van woorden die aansluiten bij een leerlijn of verhaal maken de kinderen zelf illustraties op groot formaat. Ze verbeelden de woorden in de vorm van een illustratie, experimenteren met verschillende materialen en ontdekken zo de collagetechniek.
 

De illustraties worden gebundeld in een levensgroot boek. In het boek wordt een theatertje verwerkt. Door de grote omvang van het boek kunnen de kinderen letterlijk in het boek kruipen en zich vanuit het theatertje verbaal presenteren aan de groep.
Deze kunstklas wordt voor iedere school op maat gemaakt.

Duur: 5 uur 2 x 2,5 uur workshop

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. We rekenen 2 uur extra voor het vormgeven en de presentatie van het boek. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Wat wil jij later worden? Voordat de leerlingen die vraag gaan beantwoorden bespreken we klassikaal invloedrijke personen voor de wereld, Europa, Nederland en Tilburg. Daarna maken de kinderen van zichzelf een ‘beroepen icoon’. Voorafgaand aan de kunstklas wordt er van ieder kind een portretfoto gemaakt. Deze foto gebruiken ze als uitgangspunt voor het kunstwerk. Door te knippen, plakken en scheuren ontdekken zij de collagetechniek. Tijdens deze kunstklas komen de begrippen constructie, compositie, vormgeving en kleur uitgebreid aan bod.

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. We rekenen 1 uur extra voor het maken van de portretfoto's. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en u krijgt vooraf een handleiding met beeldmateriaal.

Wat wil jij later worden? Groep 3-5
 

Van spreekwoord naar beeld. Sluit aan bij het vak Taal. Groep 5-8

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten.

 

Tijdens deze kunstklas gaan alle kinderen een spreekwoord omzetten in beeld. Dit zorgt voor surrealistische taferelen. Daarom starten we deze kunstklas met een introductie over het Surrealisme. De meest magische schilderijen ooit zijn gemaakt door een groep kunstenaars die zich de surrealisten noemden. Grote voorbeelden uit deze kunststroming zijn Salvador Dali en René Magritte. Ze schilderden geen echte wereld maar een fantasiewereld waarin alles mogelijk is. Klassikaal bespreken we de magie in de kunst van de surrealisten. Hierdoor geïnspireerd maken de kinderen een collage van een zelfgekozen spreekwoord of gezegde. Ze gaan knippen, scheuren, plakken en ontdekken zo de collagetechniek. Tijdens deze kunstklas leren de kinderen om een spreekwoord om te zetten in beeld. Zie jij welk spreekwoord er wordt verbeeld?

Laat jezelf eens zien! Fotografie en beeldend. Groep 6-8 

We starten deze kunstklas met een inspirerende kunstbeschouwing over het portret door de jaren heen. In deze tijd van fotocamera’s is het heel normaal om een portret van jezelf te zien dat was vroeger wel anders. Daarom gaan wij tijdens deze kunstklas anders leren kijken en maken we van onszelf een kubistisch zelfportret. Voorafgaand aan de kunstklas wordt er van iedere leerling een serie foto’s gemaakt van alleen de zintuigen. Deze foto’s worden in collagevorm verwerkt en samengevoegd door de leerlingen zelf. Tijdens deze kunstklas worden de disciplines fotografie en beeldend gecombineerd en komen de beeldaspecten kleur, ruimte, compositie, textuur en vorm uitgebreid aan bod. 

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten. We rekenen 1 uur extra voor het maken van de portretfoto's.

bottom of page