top of page
Dans en klei op de boerderij. Interdisciplinaire kunstklas, groep 1-4. 

Duur: 3 uur voor alleen de beeldende workshop.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. Wanneer u kiest voor de interdisciplinaire versie komen wij met twee vakdocenten en rekenen we 5 uur in het totaal. 

Deze kunstklas sluit perfect aan bij een excursie naar de boerderij. We starten deze kunstklas met een klassikale introductie over de boerderij. We leren kijken als een kunstenaar en bekijken de vormen, verhoudingen en de kenmerken van de verschillende boerderijdieren uitgaand van de basisvormen. Vervolgens boetseert ieder kind een boerderijdier uit één stuk. De kinderen gaan werken met verschillende texturen/afdrukken van materialen. De dieren krijgen nog meer karakter door ze te versieren met decoratiematerialen. Uiteindelijk wordt ieder kleiwerkje op een sokkeltje geplaatst, zo ontstaat er een echt kunstwerk. Het is een aanrader om deze kunstklas uit te bouwen met een dansworkshop. Alle kinderen gaan dan zowel boetseren als dansen uitgaand van het thema boerderijdieren.

Dans, kijk en aquarelleer een zelfportret.

Interdisciplinaire kunstklas dans en beeldend, groep 1-4.

Hoe zie jij er eigenlijk uit? Wat maakt jou zo bijzonder? Heb jij grote of kleine ogen? Een spitse neus of juist bol? Dunne lippen of juist vol? Tijdens deze kunstklas ga jij daar een antwoord op vinden. We gaan dansen en kijken als een kunstenaar. Diverse tegenstellingen komen aan bod zowel op het dansante als beeldende vlak. Deze kunstklas wordt begeleid door een vakdocent beeldend en een vakdocent dans. We starten gezamenlijk met een klassikale introductie in de kring. Daarna gaan alle leerlingen zowel dansen als aquarelleren uitgaand van het thema ZELFPORTRET. Daarna sluiten we swingend af in de kring en bewonderen we elkaars kunstwerken. 

Duur: 2,5 uur per groep. Voor de tweede docent rekenen wij 1,5 uur extra, totaal is dan 4 uur

Kosten: €60 per uur. excl. materiaalkosten

Kunstklas op gevoel, maak je eigen emotiepop en speel toneel. Groep 3-6

Deze kunstklas sluit bijzonder goed aan bij de thema's emotie of toneel en bij de kunstklas Van woord naar beeld.

Wanneer je toneel speelt komen diverse emoties uitgebreid aan bod. Tijdens deze kunstklas gaan we hier dieper op in. We starten met klassikale uitleg over emotie in de kunst en we bespreken klassikaal diverse emoties. Vervolgens maakt iedere leerling een emotie stokpop in klei. De leerlingen boetseren aan iedere kant een gezicht met een duidelijke emotie en gaan vervolgens het lijf vormgeven in diverse stoffen en materialen. Wanneer de emotiepoppen af zijn gaan de leerlingen in groepjes een toneelstukje bedenken waarin de emoties van de poppen tot uiting komen. Als afsluiting dragen ze het poppenspel aan elkaar voor vanuit een theatertje.

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

bottom of page