top of page
Petje af! Ontwerp een 3D-hoofdobject. Groep 1-8

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten. We rekenen 1 uur extra voor het maken van de portretfoto's.

We starten deze kunstklas met het klassikaal bekijken en bespreken van diverse hoofdobjecten. Tijdens deze uitleg bespreken we uitgebreid de beeldaspecten compositie, vormgeving en kleur. Hierdoor geïnspireerd ontwerpen de leerlingen een eigen hoofdobject. Ze onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen en komen zo tot verrassende creaties. Voorafgaand aan de kunstklas wordt er door de vakdocent een portretfoto gemaakt van ieder kind. Het hoofdobject wordt 3-D om de foto heen verwerkt. De inhoud van deze kunstklas wordt op maat gemaakt voor groep 1 t/m 8. Deze kunstklas kan gemakkelijk op maat gemaakt worden bij een thema naar wens.

Kunstklas op gevoel, maak je eigen emotiepop en speel toneel. Groep 3-6

Wanneer je toneel speelt komen diverse emoties uitgebreid aan bod. Tijdens deze kunstklas gaan we hier dieper op in. We starten met klassikale uitleg over emotie in de kunst en we bespreken klassikaal diverse emoties. Vervolgens maakt iedere leerling een emotie stokpop in klei. De leerlingen boetseren aan iedere kant een gezicht met een duidelijke emotie en gaan vervolgens het lijf vormgeven in diverse stoffen en materialen. Wanneer de emotiepoppen af zijn gaan de leerlingen in groepjes een toneelstukje bedenken waarin de emoties van de poppen tot uiting komen. Als afsluiting dragen ze het poppenspel aan elkaar voor vanuit een theatertje.


Deze kunstklas sluit bijzonder goed aan bij de thema’s emotie of toneel en bij de kunstklas 'Van woord naar beeld'.

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Van Afrika tot de Noordpool, maak een 3D dier. Groep 4-8

Van boerderijdieren, waterdieren tot Afrikaanse dieren. U kiest een willekeurige dierengroep uitgaand van een land of onderwerp waaraan op dat moment gewerkt wordt en wij sluiten deze kunstklas daarop aan. Tijdens deze kunstklas laten de leerlingen zich inspireren door de Aboriginal kunstenaars. Zij vormen bijzondere dieren van krantenpapier, stro en riet en bedekken deze met een laagje wol in diverse tinten. Klassikaal kijken we naar de kenmerken en verhoudingen van de dieren naar keuze en maken schetsen uitgaand van de basisvormen. Vervolgens ontwerpt ieder kind zijn eigen dier in krant en wol. Kijken, verhoudingen, kleurenleer en patronen komen uitgebreid aan bod. Deze kunstklas vergroot het ruimtelijk inzicht en sluit goed aan bij de vakken Wereldoriëntatie en Natuniek.

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten.

Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra

bottom of page