top of page
Wie ben ik? Portret aqualleren. Groep 1-2

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten.

Hoe zie jij er eigenlijk uit? Wat maakt jou zo bijzonder? Heb jij grote of kleine ogen? Een spitse neus of juist bol? Dunne lippen of juist vol? Tijdens deze kunstklas gaan wij daar een antwoord op vinden. Diverse tegenstellingen komen aan bod zoals groot – klein, dik – dun, kort – lang, bol – spits etc. We starten gezamenlijk met een klassikale introductie in de kring waar we gaan kijken naar portretten van beroemde kunstenaars. Daarna gaan alle leerlingen zichzelf uitgebreid in de spiegel bekijken en maken ze vervolgens een zelfportret met zwarte stift en aquarelkrijt. Na afloop zullen de portretjes worden samengevoegd tot één geheel.

Stilleven uitgaand van een seizoen naar keuze. Groep 1-8

Samen bekijken en bespreken we diverse stillevens van verschillende kunstenaars. Vervolgens gaan de leerlingen een stilleven schilderen met aquarelkrijt. Het thema van het stilleven is een van de vier jaargetijden. Ze leren als een kunstenaar te kijken naar de voorwerpen uitgaande van de basisvormen. Hierbij komen diverse tegenstellingen en begrippen aan bod zoals klein-groot, voorkant-achterkant, links-rechts, dik-dun, breed-smal, lang-kort, licht-zwaar, schaduw / slagschaduw etc. Ze gaan werken op een groot vel papier en maken hun persoonlijk kleurrijk stilleven uitgaand van de herfst, winter, lente of de zomer.

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten.

Stilleven uitgaand van een seizoen naar keuze. Groep 1-8

De creatieve muzikale uitspatting! Action Painting, groep 1-8

Een kunstklas waarbij ieder kind uit de verf komt. Heb je altijd al zin gehad om met jouw groep helemaal los te gaan met verf? Tijdens deze kunstklas kan dat. Schilderkunst in actie oftewel ‘action painting’; druppel, gooi, rol, spuit en creëer een bijzonder kunstwerk zoals de beroemde kunstenaar Jackson Pollock dat deed. We luisteren naar muziek en geïnspireerd hierdoor ontstaat er een uniek kunstwerk waarbij je net zolang door kunt gaan tot dat jij tevreden bent over het eindresultaat. Deze kunstklas is ook erg geschikt voor het maken van een spetterend decor in korte tijd. Een kunstklas waarbij iedereen zeker uit de verf komt. Kortom, een mooie manier om ieder kind bij zijn eigen creatieve kracht te laten komen!​

Duur: 2,5 uur, voorkeur voor twee groepen op een dag

Kosten: €60 per uur per vakdocent excl. materiaalkosten. Deze kunstklas vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. 

Een kleurrijke school. Groep 1-8

Wilt u samen grote kunstwerken maken en de school een nieuwe kleurrijke uitstraling geven? Dan is deze kunstklas echt iets voor u! De leerlingen van uw school kruipen in de huid van ‘echte’ kunstenaars en voorzien uw school van een kleurrijke uitstraling met hun eigen kunstwerken. U kiest als school een thema en uitgaand daarvan maken de leerlingen schetsen. Deze ontwerpen dienen als uitgangspunt voor de kleurrijke kunstwerken. De beeldaspecten kleur, compositie en patroon komen uitgebreid aan bod. Er wordt op school een atelier ingericht waar alle groepen op een afgesproken tijd werken aan de grote kunstwerken. Iedere leerling draagt bij aan het kleurrijke geheel.​

Duur: 2,5 uur, voorkeur voor twee groepen op een dag

Kosten: €60 per uur per vakdocent excl. materiaalkosten. Deze kunstklas vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. 

Pimp je school van binnen en buiten!

Geef je school een persoonlijke uitstraling, groep 1-8

 

 

Loop je ook wel eens op het schoolplein of door de school en denk je bij jezelf: ’Wat een kaal, sober plein’ of ‘Die muur is uitermate geschikt voor een kunstwerk.’ Ja? Dan is deze Kinderkunstklas echt iets voor jou en je school. De hoogste tijd om jouw werkomgeving een opfrisbeurt te geven. Samen bekijken we welke ruimte we in of buiten jouw school kunnen pimpen. Kunst gemaakt door de leerlingen speelt hierbij een belangrijke rol. Deze kunstklas kan door een of meerdere groepen uitgevoerd worden. Iedere groep kan op zijn eigen creatieve manier bijdragen aan het uiteindelijke resultaat. Van kleurrijke ontwerpen tot uitvoering; het hele proces komt aan bod. Kinderkunstklas komt vrijblijvend bij u langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Duur: afhankelijk van de vraag.

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten.

Van muur naar kunstwerk. Groep 1-8

Geef die saaie muur een tweede kans.
Op de muur van de school schilderen is een bijzondere ervaring voor kinderen. Iedere school heeft wel een smoezelig muurtje of trappengat dat opgefrist mag worden. En wat dacht je van een kleurrijke muurschildering op de muren van de gymzaal? Uiteraard gemaakt door de grootste kunstenaars van de school….de kinderen. Onder vakkundige begeleiding leggen de kinderen hun creativiteit vast met kwast en verf. En zeg nou zelf: “Wat is er nou mooier dan ‘jouw handtekening’ achterlaten op de muren van de school.”

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Gedrag in-zicht! Groep 3-8

Voor een goede werksfeer in de school en op het schoolplein is het belangrijk dat de gedragsregels duidelijk zichtbaar zijn. Tijdens deze kunstklas gaan de leerlingen zelf gedragsborden ontwerpen en beschilderen. Deze borden komen door de hele school te hangen en zorgen ervoor dat alle regels in dezelfde stijl goed zichtbaar zijn. We laten ons hierbij inspireren door de verkeersborden die je overal om je heen tegenkomt. Vooraf worden er foto’s van de kinderen gemaakt die de regels uitbeelden. De foto’s zijn het uitgangspunt voor de borden. Deze kunstklas sluit perfect aan bij het thema’s verkeer en gedrag.

Duur: in overleg, dit is afhankelijk van de hoeveelheid gedragsborden die er gemaakt worden.

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 2 uur extra. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Experimenteren met verf. Groep 3-8

Experimenteren met verf is een kunstklas waarbij de expressie en durf van iedere leerling centraal staat.

Na een klassikaal spel over de kunstenaars uit het expressionisme en de begrippen figuratief, abstract en kleur gaan de leerlingen zelf experimenteren met diverse soorten materialen en verf. Ze gaan stempelen, vegen, druppelenen ontdekken spelenderwijs hoe je op een snelle manier vanuit je gevoel kunt werken. Zelfs de leerlingen die normaal niet van het beeldende vak houden zullen je versteld doen staan. Tijdens deze kunstklas is het vooral de kunst om op tijd te stoppen. Durf jij het aan om je gevoel beeldend vorm te geven?

Deze kunstklas kan bij ieder thema aansluiten en wordt op aanvraag op maat gemaakt. Wanneer we werken vanuit een thema dan gaan we dat thema figuratief of abstract verbeelden.

Duur: 2,5 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal

Een fantasiewereld vol kleur. Groep 4-8 

Samen duiken we in de kleurrijke wereld van Hundertwasser en maken we decoratieve kunst.

Tijdens deze kunstklas laten de kinderen zich inspireren door de kunstenaar en architect Hundertwasser. Voor Hundertwasser was de natuur en zijn omgeving erg belangrijk. Hij schilderde fantasierijke gebouwen in combinatie met natuurlijke figuren zoals spiraalvormige bomen en planten. Deze kleurrijke schilderijen – opgebouwd uit vlakken, ronde lijnen en patronen – zijn een mooi uitgangspunt voor een inspirerende kunstklas. Samen kijken we naar zijn kleurrijke kunst en leren we patronen ontwerpen. Ieder kind maakt een ontwerp in stift en aquarelkrijt en werkt mee aan grote kleurrijke schilderijen.

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Deze kunstklas vergt veel voorbereiding hiervoor rekenen wij 1 uur extra. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Zelfportret schilderen, gebruik jouw zintuigen.  Groep 4-8

Deze kunstklas sluit perfect aan bij het thema ‘Jouw zintuigen’ bij het vak Natuniek.

We starten deze kunstklas met kunstbeschouwing over het verloop van het portret in de schilderkunst. Daarnaast krijgen de leerlingen uitleg over de opbouw van het gezicht en over kleur, compositie en techniek. Vervolgens maken de leerlingen een zelfportret in de sfeer van het Expressionisme. De kunstenaars uit het Expressionisme werkten vanuit hun gevoel met veel expressie en felle kleuren. Zij vonden het uiten van emotie in hun werk veel belangrijker dan de werkelijkheid.
 

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

bottom of page