top of page

Hebben jullie op school ook nog genoeg bekers staan die in een ver verleden gewonnen zijn? Waar niemand vandaag de dag nog een emotionele binding mee heeft? Dan is deze kunstklas de uitkomst! Aan een of meerdere groepen wordt gevraagd om één plan te bedenken hoe zij van de bekers een nieuw kunstwerk kunnen maken. Om de groepen een eindje op weg te helpen krijgen zij een inspiratie les over recyclekunst. We kijken samen naar kunstenaars die ook van bestaande voorwerpen een nieuw beeld gemaakt hebben. Hierdoor geïnspireerd maken de leerlingen ieder een schetst van hun idee. Het beste idee gaan we met de hele groep uitvoeren en verdient een prominente plek op school.

 

Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten. Minimale deelname: 2 groepen. Dit project vergt veel voorbereiding. Daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra per vakdocent.

 

Een prijs waard! Recyclekunst. Groep 4-8. Nieuw!

 De uitvinders van de toekomst! 21st century skills. Groep 5-8

Ga jij mee op ontdekkingstocht en word jij de uitvinder van de toekomst? Een kunstklas waar niets te raar is! Kinderen zijn nieuwsgierig van aard en gaan graag op onderzoek uit om nieuwe ervaringen op te doen. Bij deze natuurlijke eigenschap van kinderen sluiten wij beeldend aan. We starten deze kunstklas met een inspirerende PowerPoint over diverse beroemde uitvinders. Kleur, vormgeving en constructie komen uitgebreid aan bod. Uitgaand hiervan ontwerpen alle leerlingen individueel of in groepjes een nieuwe uitvinding. Ze gaan zelf stap voor stap op onderzoek uit en komen zo tot verrassende creaties. We gaan werken met kosteloos materiaal.

Duur: 5 uur , 2 x 2,5 uur workshop

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

bottom of page