top of page

We starten deze kunstklas met klassikale kunstbeschouwing over de kunststroming Land-art. Bij deze kunstenaars waren hun handen het gereedschap en de natuur het materiaal. Ze grepen direct in het landschap in. Wat ze maakten werd gefotografeerd en zo bewaard. De kunstwerken werden op den duur opgenomen in het landschap. Ze waren dus vergankelijk. Een mooi uitgangspunt voor een inspirerende kunstklas.

 

Daarnaast zijn er land-art kunstenaars die gebouwen en stukken natuur inpakken met stof en andere materialen. Door beide werkwijzen geïnspireerd maken de kinderen in groepjes of individueel fantasiebeesten van natuurlijke materialen en stoffen. Deze materialen worden op een constructieve en fantasierijke manier gecombineerd. Alle kunstwerken samen vormen het uiteindelijke land-art kunstwerk.

Duur: 3 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Deze kunstklas vergt veel voorbereiding hiervoor rekenen wij 1 uur extra. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Land-art, kunst uit de natuur. Groep 4-8
Van voedselketen tot kringloop! Sluit aan bij het vak natuniek, groep 4-8.

In de natuur moeten planten en dieren voor hun eigen voedsel zorgen. De een zijn dood is de ander zijn brood. Tijdens deze kunstklas gaan wij ons daarin verdiepen en maken bijzondere mobiles geïnspireerd door Alexander Calder. Na een interactieve uitleg over de kringloop, planten-vlees-alleseters en de voedselketen maken de leerlingen in groepjes mobiles voor in de klas. Ieder groep maakt een mobile uitgaand van bovenstaande voorbeelden. De figuren worden gevormd uit ijzerdraad, een techniek die komt van de kunstenaar Alexander Calder. Calder. Calder is een Amerikaanse beeldhouwer die zijn hele leven lang gefascineerd was door beweging. Hij staat bekend als de ontwikkelaar van de ‘mobile’. Hij maakte diverse draadfiguren van mensen, dieren en gezichten. Deze kunstklas zorgt voor een beeldende verdieping bij het vak Natuniek thema Leven.

Groep: 4 t/m 8. Duur: 3 uur per groep.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten.

bottom of page