top of page

Op maat gemaakte kunstklas voor de allerkleinsten van de school.


De kleinste kunstenaars van de school maken vaak grootse kunst. Ze zijn nog onbevangen en werken vanuit hun gevoel met veel expressie. Deze mooie eigenschappen sieren hun manier van tekenen, schilderen en andere creatieve bezigheden. Tijdens deze kunstklas spelen we daar op in. De groepen 1, 2 en 3 werken vaak vanuit een bepaald thema of onderwerp. Dit thema gaan we uitbreiden met een op maat gemaakte kunstklas. Samen kijken we naar kunst gemaakt door de grote kunstenaars. Hiervan uitgaand kruipen we zelf in de huid van een echte kunstenaar en maken we grootse kunst. Deze kunstklas wordt geheel aangepast aan de wensen en leerlijnen van de school. De expressie en belevingswereld van de kinderen staat centraal.

 

Grootse kunst door de kleinste kunstenaars van de school. Groep 1-2

Duur: in overleg, minimaal 1,5 uur per groep.

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Heeft uw school een visie die jullie graag op een beeldende manier willen uitdragen zodat het duidelijk is waar de school voor staat? Als dat zo is, komt Kinderkunstklas graag vrijblijvend bij u langs om samen te kijken hoe we jullie visie op een originele manier kunnen visualiseren. Hart, hoofd en handen? Of misschien wel de kernwaarden van de school; vertrouwen, zelfstandigheid en reflectie? Wat voor visie het ook is, in een vrijblijvend gesprek bespreken we de mogelijkheden en maken een creatief plan dat we samen met de kinderen gaan uitwerken. 

Uw schoolvisie in beeld. Groep 1-8. Nieuw!

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten.

Wat een feest! Groep 1-8

Heeft u iets te vieren? Dan is deze kunstklas een aanrader.

Deze kunstklas wordt volledig aangepast aan de wensen en leerlijnen van de school. In overleg met de docenten wordt de kunstklas op maat gemaakt. Van een korte workshop tot een schoolbreed project, alles is mogelijk.En omdat het feest is komt Kinderkunstklas vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek.

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Maak met je klas één groot groepsportret, alle kinderen samen verwerkt in één kunstwerk. Na een inspirerende uitleg over het portret, compositie, vormgeving en kleur maakt ieder kind een persoonlijk portret van zichzelf. Er zijn meerdere technieken mogelijk zoals schilderen of collage, die keuze staat vrij. Deze kunstklas bevordert de samenhorigheid van de groep en geeft je lokaal een kleurrijke uitstraling.

 

Een groepsportret met klasse! Groep 1-8

Duur: 3 uur alleen bij de kleuters duurt de workshop 2,5 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Wilt u in één dag een kleurrijk decor gemaakt door de leerlingen zelf? Dan is deze kunstklas precies wat u zoekt. Wij komen vooraf langs voor een voorbereidend gesprek en maken samen een plan hoe het decor vorm te geven. Vervolgens maakt Kinderkunstklas een handleiding en zorgt voor alle materialen. Op de kunstklas dag maken alle leerlingen samen een sfeervol decor voor de uitvoering of musical. Deze kunstklas kan door een of meerdere groepen uitgevoerd worden. Iedere groep kan op zijn eigen creatieve manier bijdragen aan het decor. Van kleurrijke ontwerpen tot rekwisieten: alles komt aan bod.

Ontwerp je eigen decor. Uitgaand van een thema naar keuze, groep 1-8

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten.

Kunstklas naar wens in klei. Groep 1–8

Deze kunstklas is geschikt voor alle groepen en wordt in overleg met de school gemaakt. Het is dus heel goed mogelijk om aan te sluiten bij de leerlijnen van de school. Het enige wat vooraf vast staat, is dat er gewerkt gaat worden met klei. Bij de onderbouw zal de nadruk meer liggen op het experimenteren en ontdekken van het werken met klei. Bij de bovenbouw zal er juist meer aandacht besteed worden aan de techniek van het kleien. De fantasie van het kind staat centraal bij alle leerjaren.​

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Van taal naar beeld. Groep 3-8

Lezen prikkelt de fantasie en is belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Tijdens deze kunstklas spelen we daar op in en leren de kinderen om samen een verhaal om te zetten in beeld. Je kunt kiezen of het verhaal 2-D of 3-D wordt uitgewerkt. De materiaalkeuze wordt in overleg bepaald. Denk aan klei, karton, aquarelkrijt, verf, stof en kosteloos materiaal. Deze kunstklas wordt aangepast aan een verhaal naar keuze en ieder kind werkt op zijn eigen manier mee aan het verhaal. Bij de middenbouw en bovenbouw werken we vaak vanuit een zelfgeschreven verhaal.

Duur: 5 uur in het totaal. 2 x 2,5 uur kunstklas

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

bottom of page