top of page

 

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten.

Heeft uw school een visie die jullie graag op een beeldende manier willen uitdragen zodat het duidelijk is waar de school voor staat? Als dat zo is, komt Kinderkunstklas graag vrijblijvend bij u langs om samen te kijken hoe we jullie visie op een originele manier kunnen visualiseren. Hart, hoofd en handen? Of misschien wel de kernwaarden van de school; vertrouwen, zelfstandigheid en reflectie? Wat voor visie het ook is, in een vrijblijvend gesprek bespreken we de mogelijkheden en maken een creatief plan dat we samen met de Kinderen gaan uitwerken. 

De visie van uw school in beeld. Groep 1-8. Nieuw!
Petje af! Ontwerp een persoonlijk hoofdobject uitgaand van een thema naar keuze, groep 1-8

We starten deze kunstklas met het klassikaal bekijken en bespreken van diverse hoofdobjecten. Tijdens deze uitleg bespreken we uitgebreid de beeldaspecten compositie, vormgeving en kleur. Hierdoor geïnspireerd ontwerpen de leerlingen een eigen hoofdobject. Ze onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen en komen zo tot verrassende creaties. Voorafgaand aan de kunstklas wordt er door de vakdocent een portretfoto gemaakt van ieder kind. Het hoofdobject wordt 3-D om de foto heen verwerkt. De inhoud van deze kunstklas wordt op maat gemaakt voor groep 1 t/m 8. Deze kunstklas kan gemakkelijk op maat gemaakt worden bij een thema naar wens.

 

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten.

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Heeft u iets te vieren? Dan is deze kunstklas een aanrader.

Deze kunstklas wordt volledig aangepast aan de wensen en leerlijnen van de school. In overleg met de docenten wordt de kunstklas op maat gemaakt. Van een korte workshop tot een schoolbreed project, alles is mogelijk. En omdat het feest is komt Kinderkunstklas vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek.

Wat een feest! Groep 1-8
Een groepsportret met klasse! Groep 1-8

Maak met je klas één groot groepsportret, alle kinderen samen verwerkt in één kunstwerk. Na een inspirerende uitleg over het portret, compositie, vormgeving en kleur maakt ieder kind een persoonlijk portret van zichzelf. Er zijn meerdere technieken mogelijk zoals schilderen of collage, die keuze staat vrij. Deze kunstklas bevordert de samenhorigheid van de groep en geeft je lokaal een kleurrijke uitstraling.

Duur: 3 uur alleen bij de kleuters duurt de workshop 2,5 uur

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Kunstklas in klei. Groep 1 – 8

Deze kunstklas is geschikt voor alle groepen en wordt in overleg met de school gemaakt. Het is dus heel goed mogelijk om aan te sluiten bij de leerlijnen van de school. Het enige wat vooraf vast staat, is dat er gewerkt gaat worden met klei. Bij de onderbouw zal de nadruk meer liggen op het experimenteren en ontdekken van het werken met klei. Bij de bovenbouw zal er juist meer aandacht besteed worden aan de techniek van het kleien. De fantasie van het kind staat centraal bij alle leerjaren.

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

De creatieve muzikale uitspatting! Action Painting, groep 1-8. Nieuw!

Een kunstklas waarbij ieder kind uit de verf komt. Heb je altijd al zin gehad om met jouw groep helemaal los te gaan met verf? Tijdens deze kunstklas kan dat. Schilderkunst in actie oftewel ‘action painting’; druppel, gooi, rol, spuit en creëer een bijzonder kunstwerk zoals de beroemde kunstenaar Jackson Pollock dat deed. We luisteren naar muziek en geïnspireerd hierdoor ontstaat er een uniek kunstwerk waarbij je net zolang door kunt gaan tot dat jij tevreden bent over het eindresultaat. Deze kunstklas is ook erg geschikt voor het maken van een spetterend decor in korte tijd. Een kunstklas waarbij iedereen zeker uit de verf komt. Kortom, een mooie manier om ieder kind bij zijn eigen creatieve kracht te laten komen!

Duur: 2,5 uur, voorkeur voor twee groepen op een dag

Kosten: €60,-- per uur per vakdocent excl. materiaalkosten. Deze kunstklas vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. 

Kinderkunstproject op maat. Groep 1-8

Dit kunstproject wordt volledig aangepast aan de wensen en leerlijnen van de school. In overleg met de docent(en) wordt het kunstproject op maat gebracht. De samenwerking tussen de school en Kinderkunstklas staat centraal. Het is de bedoeling dat we samen tot een passend kunstproject komen. Het is dus heel goed mogelijk aan te sluiten bij een speciaal thema, feest of leerlijn van de school. Van een kunstproject op maat voor één groep tot een schoolbreed project voor de hele school. Alles is mogelijk. Kinderkunstklas komt graag vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek.

Duur:  afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Een kleurrijke school. Groep 1-8

Wilt u samen grote kunstwerken maken en de school een nieuwe kleurrijke uitstraling geven? Dan is deze kunstklas echt iets voor u! De leerlingen van uw school kruipen in de huid van ‘echte’ kunstenaars en voorzien uw school van een kleurrijke uitstraling met hun eigen kunstwerken. U kiest als school een thema en uitgaand daarvan maken de leerlingen schetsen. Deze ontwerpen dienen als uitgangspunt voor de kleurrijke kunstwerken. De beeldaspecten kleur, compositie en patroon komen uitgebreid aan bod. Er wordt op school een atelier ingericht waar alle groepen op een afgesproken tijd werken aan de grote kunstwerken. Iedere leerling draagt bij aan het kleurrijke geheel.

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten.

Een kleurrijke school. Groep 1-8

Pimp je school van binnen en buiten! 

Geef je school een persoonlijke uitstraling, groep 1-8

Loop je ook wel eens op het schoolplein of door de school en denk je bij jezelf: ’Wat een kaal, sober plein’ of ‘Die muur is uitermate geschikt voor een kunstwerk.’ Ja? Dan is deze Kinderkunstklas echt iets voor jou en je school. De hoogste tijd om jouw werkomgeving een opfrisbeurt te geven. Samen bekijken we welke ruimte we in of buiten jouw school kunnen pimpen. Kunst gemaakt door de leerlingen speelt hierbij een belangrijke rol. Deze kunstklas kan door een of meerdere groepen uitgevoerd worden. Iedere groep kan op zijn eigen creatieve manier bijdragen aan het uiteindelijke resultaat. Van kleurrijke ontwerpen tot uitvoering; het hele proces komt aan bod. Kinderkunstklas komt vrijblijvend bij u langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Duur: afhankelijk van de vraag.

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten.

Ontwerp je eigen decor. Uitgaand van een thema naar keuze, groep 1-8.

Wilt u in één dag een kleurrijk decor gemaakt door de leerlingen zelf? Dan is deze kunstklas precies wat u zoekt. Wij komen vooraf langs voor een voorbereidend gesprek en maken samen een plan hoe het decor vorm te geven. Vervolgens maakt Kinderkunstklas een handleiding en zorgt voor alle materialen. Op de kunstklas dag maken alle leerlingen samen een sfeervol decor voor de uitvoering of musical. Deze kunstklas kan door een of meerdere groepen uitgevoerd worden. Iedere groep kan op zijn eigen creatieve manier bijdragen aan het decor. Van kleurrijke ontwerpen tot rekwisieten: alles komt aan bod.

Duur: in overleg.

Kosten: €60 per uur exclusief materiaalkosten.

Van muur naar blijvend kunstwerk. Groep 1-8

Duur: afhankelijk van de vraag

Kosten: €60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. Vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal.

Geef die saaie muur een tweede kans.
Op de muur van de school schilderen is een bijzondere ervaring voor kinderen. Iedere school heeft wel een smoezelig muurtje of trappengat dat opgefrist mag worden. En wat dacht je van een kleurrijke muurschildering op de muren van de gymzaal? Uiteraard gemaakt door de grootste kunstenaars van de school….de kinderen. Onder vakkundige begeleiding leggen de kinderen hun creativiteit vast met kwast en verf. En zeg nou zelf: “Wat is er nou mooier dan ‘jouw handtekening’ achterlaten op de muren van de school.”

bottom of page