top of page

Dans, kijk en aquareleer een zelfportret. Interdisciplinaire kunstklas dans en beeldend, groep 1-4. Nieuw!

Hoe zie jij er eigenlijk uit? Wat maakt jou zo bijzonder? Heb jij grote of kleine ogen? Een spitse neus of juist bol? Dunne lippen of juist vol? Tijdens deze kunstklas ga jij daar een antwoord op vinden. We gaan dansen en kijken als een kunstenaar. Diverse tegenstellingen komen aan bod zowel op het dansante als beeldende vlak. Deze kunstklas wordt begeleid door een vakdocent beeldend en een vakdocent dans. We starten gezamenlijk met een klassikale introductie in de kring. Daarna gaan alle leerlingen zowel dansen als aquarelleren uitgaand van het thema ZELFPORTRET. Daarna sluiten we swingend af in de kring en bewonderen we elkaars kunstwerken. 

Duur: 2,5 uur per groep. Voor de tweede docent rekenen wij 1,5 uur extra, totaal is dan 4 uur.

Kosten: €60 per uur. excl. Materiaalkosten.

 

 

Stilleven uitgaand van de herfst, winter, lente of de zomer. Groep 1-4

Samen bekijken en bespreken we diverse stillevens van verschillende kunstenaars. Vervolgens gaan de kleinste kunstenaars van de school een stilleven schilderen met aquarelkrijt. Het thema van het stilleven is een van de vier jaargetijden. Ze leren als een kunstenaar te kijken naar de voorwerpen uitgaande van de basisvormen. Hierbij komen diverse tegenstellingen en begrippen aan bod zoals klein-groot, voorkant-achterkant, links-rechts, dik-dun, breed-smal, lang-kort, licht-zwaar, schaduw / slagschaduw etc. Ze gaan werken op een groot vel papier en maken hun persoonlijk kleurrijk stilleven uitgaand van de herfst, winter, lente of de zomer.

Duur: 3 uur per groep. 

Kosten: €60 per uur excl. Materiaalkosten.

Dans en klei op de boerderij. Interdisciplinaire kunstklas, groep 1-4. 

Deze kunstklas sluit perfect aan bij een excursie naar de boerderij. We starten deze kunstklas met een klassikale introductie over de boerderij. We leren kijken als een kunstenaar en bekijken de vormen, verhoudingen en de kenmerken van de verschillende boerderijdieren uitgaand van de basisvormen. Vervolgens boetseert ieder kind een boerderijdier uit één stuk. De kinderen gaan werken met verschillende texturen/afdrukken van materialen. De dieren krijgen nog meer karakter door ze te versieren met decoratiematerialen. Uiteindelijk wordt ieder kleiwerkje op een sokkeltje geplaatst, zo ontstaat er een echt kunstwerk. Het is een aanrader om deze kunstklas uit te bouwen met een dansworkshop. Alle kinderen gaan dan zowel boetseren als dansen uitgaand van het thema boerderijdieren.

Duur: 3 uur voor alleen de beeldende workshop.

Kosten: €60 per uur excl. materiaalkosten. Dit project vergt veel voorbereiding daarom rekenen we hiervoor 1 uur extra. Wanneer u kiest voor de interdisciplinaire versie komen wij met twee vakdocenten en rekenen we 5 uur in het totaal. 

bottom of page